Annons

Glutenfria hönökakor i långpanna

Mitt recept på glutenfria hönökakor är ett av mina mest uppskattade recept här på bloggen. Här har jag förenklat utbakningen lite genom att platta ut degen direkt i en långpanna. På så vis slipper man momentet med kavling och det blir lite snabbare och enklare att få gott bröd helt enkelt.

Här hittar du receptet på mina glutenfria hönökakor. Prova också mitt recept på naturligt glutenfria hönökakor.

Glutenfria hönökakor i rutor

Glutenfria hönökakor i långpanna (ca 12 rutor)
25 g jäst
300 g (3 dl) mjölk
100 g (1 dl) vatten
7 g (2 tsk) fiberhusk
45 g (1/2 dl) rapsolja
70 g (1/2 dl) ljus sirap
1/2 tsk salt
70 g (2 dl) glutenfria havregryn
1 tsk bakpulver
390 g (6 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk, olja, sirap, salt och havregryn och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt bakpulver och mjölmix och arbeta ihop degen med degkrokar, gärna i assistent.
  5. Strö lite mjölmix runtom degen och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen direkt i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred ut den kladdiga degen med en palett eller kniv så att den täcker hela långpannan.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Nagga degen och pensla den med smält smör eller olja.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.
Annons
Glutenfri hönökaka i långpanna innan gräddning
Så här ser degen ut innan gräddning.
Annons

 

Glutenfri hönökaka i långpanna
Efter gräddning.
Annons

Glutenfria hönökakor i rutor

Dela på:

Annons

Laddar