Glutenfria hurtbullar (ca 12 st) Deg 1: 3 dl kokhett vatten 1 msk brödkryddor 2 tsk salt 1 dl hirsflingor 1 dl krossade linfrön 1 dl grov mjölmix 1 dl havregryn (ren havre) Deg 2: 25 g jäst 2 1/2 dl mjölk 3/4 dl mörk sirap 1 dl grovhackade hassselnötter 1/2 dl russin 1/2 dl torkade tranbär 1/4 dl gojibär 2 dl havregryn (ren havre) 1/2 dl fibrex 1 dl pofiber 2 tsk psylliumhusk 2 dl Semper bovete & teffmjöl 1 dl Semper mix med fiber Blanda alla ingredienser till deg 1 i en bunke, täck med plastfolie och låt stå och svälla i rumstemperatur i minst 30 minuter. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt deg 1 samt resten av ingredienserna till deg 2. Arbeta ihop till en kladdig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 50 minuter. Dela degen i 12 bitar. Olja in händerna och forma till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Fler nyttiga glutenfria bröd hittar du här: chiafrallor, fitnesslimpa, fröfrallor, morotsbröd.