Glutenfria jitterbuggare (ca 20 st) Mördeg: 2 1/2 dl glutenfri mjölmix 1 dl strösocker 100 g smör 1 äggula Maräng: 1 äggvita 1 dl strösocker Ev. röd hushållsfärg Blanda mjöl och socker till mördegen. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen till en platta, ca 20x30 cm. Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget och droppa eventuellt i hushållsfärg tills marängen får önskad färg. Bred marängen över mördegen. Rulla ihop från långsidan som en rulltårta. Lägg rullen på en skärbräda och låt den stå i frysen i 30 minuter. Skär rullen i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i 200 graders ugnsvärme men sänk värmen direkt till 150 grader och grädda i 15-20 minuter. Fynda ett fint och somrigt kakfat från Året Runts webbutik