Glutenfria jordgubbsscones (6 bitar) 180 g (3 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 60 g smör 1 ägg (kan bytas ut mot 1/2 dl mjölk) 1 dl mjölk 120 g (ca 1 dl) jordgubbar Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt ägg och mjölk och blanda snabbt ihop till en lös deg. Skär jordgubbarna i bitar och vänd ner i degen. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper och forma till en rund kaka. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter. Tips på andra sorters glutenfria scones: Naturligt glutenfria scones Glutenfria äppelscones Glutenfria morotsscones Glutenfria stekpannescones Glutenfria nutellascones Glutenfria scones