Glutenfria jordnötscookies (24 st) 115 g rumsvarmt smör 150 g (ca 1 1/2 dl) jordnötssmör 1 dl strösocker 3/4 dl farinsocker 1 ägg 1 tsk bakpulver 3 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix 120 g grovhackad choklad 2 dl salta jordnötter Ca 75 g mörk choklad till garnering Vispa samman smör, jordnötssmör, strösocker, farinsocker och ägg med elvisp. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Låt gärna degen vila i kylskåpet en stund. Dela degen i 24 delar och rulla till bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem lite. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Smält chokladen och spritsa eller ringla den över kakorna. Andra goda glutenfria recept med jordnötter: Glutenfria jordnötsrutor Glutenfri mjuk snickerskaka Glutenfria jordnötssnittar Glutenfria jordnötskakor Glutenfritt bröd med jordnötssmör