Glutenfria jordnötskakor (ca 20 st) 100 g rumsvarmt smör 100 g (ca 1 dl) jordnötssmör 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 1 ägg 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 krm salt 2 dl havregryn (ren havre) 2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix 50 g grovhackad choklad 1/2 dl grovhackade salta jordnötter Vispa ihop smör, jordnötssmör, strösocker, farinsocker och ägg krämigt med elvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda ordentligt. Ställ smeten kallt i ca 20 minuter. Rulla bollar av smeten och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 10-15 minuter tills de får fin färg. Låt svalna någon minut och stämpla sedan eventuellt kakorna med en kakstämpel. Låt svalna helt på galler. Andra glutenfria recept med jordnötter: snickerstårta, jordnötsrutor, bröd med jordnötssmör.