Annons

Glutenfria jordnötskakor

Underbara sötsalta småkakor med smak av jordnötter och choklad. Kakorna blir extra söta om du stämplar dem med en kakstämpel. Baka dessa jordnötskakor och bjud dina nära och kära på ren kärlek!

Glutenfria jordnötskakor

Glutenfria jordnötskakor (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
100 g (ca 1 dl) jordnötssmör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl havregryn (ren havre)
2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
50 g grovhackad choklad
1/2 dl grovhackade salta jordnötter

  1. Vispa ihop smör, jordnötssmör, strösocker, farinsocker och ägg krämigt med elvisp.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda ordentligt.
  3. Ställ smeten kallt i ca 20 minuter.
  4. Rulla bollar av smeten och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 10-15 minuter tills de får fin färg.
  6. Låt svalna någon minut och stämpla sedan eventuellt kakorna med en kakstämpel. Låt svalna helt på galler.

Andra glutenfria recept med jordnötter: snickerstårtajordnötsrutorbröd med jordnötssmör.

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria jordnötskakor”

  1. Anne-Marie Sigemo skriver: 5 april, 2017

    Hej!
    jag har bakat dessa kakor och dom blev urgoda. Min fråga är hur mycket vanligt mjöl/havregryn du tror man ska ha om man gör dom icke glutenfria?
    Mvh Anne-Marie


    1. Anneli Andersson skriver: 15 maj, 2017

      Hej Anne-Marie!
      Förlåt för sent svar, såg inte din kommentar förrän nu.. Vad roligt att du gillar kakorna! Jag skulle tro att det går att använda samma mängder vetemjöl och havregryn om du vill baka med gluten.
      /Anneli


Annons

Laddar