Glutenfria jordnötsrutor 225 g smör 50 g jordnötssmör 3 ägg 4 dl strösocker 2 msk vaniljsocker 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 4 1/2 dl (250 g) rismjöl 1 dl salta jordnötter 100 g mörk choklad Smält smöret och rör i jordnötssmöret. Låt svalna. Vispa ihop ägg och strösocker. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, salt och rismjöl. Rör ner det smälta smöret. Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 25 x 30 cm), klädd med bakplåtspapper. Strö jordnötterna över smeten. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Smält chokladen och ringla den över kakan. Låt stelna och skär sedan i rutor. Om du gillar jordnötter får du inte missa mina recept på triple chocolate chip cookies och snickerstårta!