Glutenfria jordnötsrutor med choklad (24 st) 225 g smör 50 g jordnötssmör 3 ägg 360 g (4 dl) strösocker 1 msk vaniljsocker 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 250 g (5 dl) rismjöl 60 g (ca 1 dl) salta jordnötter 40 g (ca 1/2 dl) chokladknappar eller grovhackad choklad 75 g vit choklad Smält smöret och rör ner jordnötssmöret så att det smälter i smöret. Låt svalna. Vispa ihop ägg och strösocker med elvisp eller för hand med en ballongvisp (jag vispar för hand). Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, salt, rismjöl och det smälta smöret. Vispa eller rör smeten slät. Bred ut smeten i en liten långpanna (min är 25x30 cm) klädd med bakplåtspapper. Strö jordnötter och chokladknappar över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Smält den vita chokladen och ringla den över kakan. Låt stelna och skär sedan i rutor. Kakan innan den gräddas i ugnen. Kakan när den gräddats i ugnen. Kakan när den garnerats med vit choklad. Jordnötsrutorna redo att avnjutas! Hoppas att du tyckte om det här receptet! Du vet väl att jag även finns på Instagram, Facebook och Pinterest? Följ mig där för mer glutenfri bakinspiration. Här kommer tips på fler goda glutenfria bakverk med jordnötter: Enkla glutenfria jordnötskakor Glutenfri kolaglass med jordnötssmör Glutenfria jordnötssnittar Glutenfria snickersrutor Glutenfria jordnötscookies Glutenfri mjuk snickerskaka