Annons

Glutenfria jordnötsrutor

Otroligt goda mjuksega kakor med jordnötter och choklad. Det är nästan omöjligt att bara äta en ruta, de här kakorna har strykande åtgång och kan ätas som godis.

IMG_4263_Fotor

Glutenfria jordnötsrutor
225 g smör
50 g jordnötssmör
3 ägg
4 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 1/2 dl (250 g) rismjöl
1 dl salta jordnötter
100 g mörk choklad

  1. Smält smöret och rör i jordnötssmöret. Låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg och strösocker.
  3. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, salt och rismjöl.
  4. Rör ner det smälta smöret.
  5. Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 25 x 30 cm), klädd med bakplåtspapper.
  6. Strö jordnötterna över smeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
  8. Smält chokladen och ringla den över kakan. Låt stelna och skär sedan i rutor.

IMG_4214_Fotor

Annons
Annons

Om du gillar jordnötter får du inte missa mina recept på triple chocolate chip cookies och snickerstårta!

Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria jordnötsrutor”

  1. Eva Ekman skriver: 23 augusti, 2019

    Kan man inte använda mandelmjöl istääet för rismjöl?


    1. Anneli Andersson skriver: 24 augusti, 2019

      Hej! Jag har inte provat med mandelmjöl så törs inte lova att resultatet blir lika bra men prova gärna! Jag tror att det borde gå bra, möjligtvis att de inte håller ihop riktigt lika bra. Lycka till!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar