Glutenfria jordnötssnittar (ca 25 st) 100 g rumsvarmt smör 1 dl (90 g) strösocker 2 msk (40 g) ljus sirap 1 dl (100 g) jordnötssmör 1/2 tsk bikarbonat 1/4 tsk salt 2 1/2 dl (150 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix 1/2 dl hackade salta jordnötter Rör eller vispa ihop smör, socker, sirap och jordnötssmör. Tillsätt bikarbonat, salt, mjölmix och hälften av de hackade jordnötterna. Blanda ihop till en deg. Dela degen i två delar och rulla ut till längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lätt och strö över resten av de hackade jordnötterna. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 12-15 minuter. Skär i sneda bitar innan längderna hunnit svalna helt. Andra favoritkakor är chokladsnittar, jitterbuggare och triple chocolate chip cookies.