Glutenfria källarfranska med havregryn (12 st) 50 g jäst 450 g (4 1/2 dl) mjölk (kan bytas ut mot vatten) 10 g (1 msk) fiberhusk 100 g (3 dl) glutenfria havregryn 30 g (2 msk) rapsolja 15 g (1 msk) strösocker 10 g (1 1/2 tsk) salt 330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda) Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den. Vispa ner fiberhusk och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt olja, socker, salt och mjölmix. Arbeta ihop degen i ca 5-10 minuter med assistent eller med elvispens degkrokar. Strö lite mjölmix runtom degen och låt den jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med mjölmix. Dela degen i 12 bitar och forma till runda bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 graders ugnsvärme i 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på fler recept på glutenfritt bröd: Glutenfria morotsfrallor Glutenfria tekakor Glutenfri filmjölkslimpa Glutenfri bovetelimpa Glutenfritt frukostbröd med lingon Naturligt glutenfria hönökakor