Annons

Glutenfria källarfranska med havregryn

Jättegoda ljusa frallor med havregryn som gör dem lite extra saftiga och näringsrika. Frallorna är som godast nybakade, gärna med smör och ost på, men de håller sig färska i ett par dagar. De går självklart också utmärkt att frysa ner.

En delad glutenfri källarfranska

Glutenfria källarfranska på plåt

Glutenfria källarfranska med havregryn (12 st)
50 g jäst
450 g (4 1/2 dl) mjölk (kan bytas ut mot vatten)
10 g (1 msk) fiberhusk
100 g (3 dl) glutenfria havregryn
30 g (2 msk) rapsolja
15 g (1 msk) strösocker
10 g (1 1/2 tsk) salt
330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda)

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusk och havregryn och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt olja, socker, salt och mjölmix. Arbeta ihop degen i ca 5-10 minuter med assistent eller med elvispens degkrokar. Strö lite mjölmix runtom degen och låt den jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  5. Stjälp upp degen på ett bakbord lätt mjölat med mjölmix. Dela degen i 12 bitar och forma till runda bullar.
  6. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 225 graders ugnsvärme i 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Deg glutenfria källarfranska

Annons

Glutenfria källarfranska innan jäsning

Glutenfria källarfranska på plåt

Annons

Glutenfria källarfranska på fat

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar