Inlägget innehåller adlink till Lindroos HälsaNYHET! Missa inte min onlinekurs där jag visar steg för steg hur jag gör när jag bakar kanelbullar. Du får mina bästa verktyg, tips och guidning för att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas baka riktigt saftiga, mjuka, goda och helt perfekta glutenfria kanelbullar. Rabattkoden "KANELBULLE10" ger 10% rabatt på kursen till och med 9/10 2022. Läs mer om kursen och köp den här: Bakkurs glutenfria kanelbullar[caption id="attachment_6043" align="aligncenter" width="700"] Foto: Jennifer Glans[/caption]Glutenfria kanelbullar (ca 30 st)50 g jäst500 g (5 dl) mjölk20 g (2 msk) pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium)150 g rumsvarmt smör140 g (1 dl) vit sirap45 g (1/2 dl) strösocker1/2 tsk salt2 tsk stötta kardemummakärnor1 äggCa 660 g (11 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda eller Semper mixFyllning:150 g rumsvarmt smör90 g (1 dl) strösocker1 msk vaniljsocker2 msk malen kanelUppvispat ägg och pärlsocker till garnering1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken.2. Vispa ner psyllium och låt svälla i ca 10 minuter.3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra.4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta.6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred den över plattorna.7. Baka ut till snurror eller snäckor.Snurror: Vik degen dubbel. Skär ca 1,5 cm breda remsor av degen. Skär sedan ett snitt i mitten av varje remsa så att det blir som två byxben som hålls ihop längst upp. Tvinna "byxbenen" runt varandra och snurra ihop till bullar. Lägg i bullformar eller direkt på plåtar med bakplåtspapper.Snäckor: Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i bitar. Lägg bitarna i bullformar med snittytan uppåt.8. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 45 minuter.9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter.[caption id="attachment_6044" align="aligncenter" width="700"] Foto: Jennifer Glans[/caption]Tips på fler glutenfria bullar:Glutenfria solbullarGlutenfria nutellabullarGlutenfria blåbärsbullarGlutenfria hastbullarGlutenfri kanellängd med mandelmassaGlutenfria lakritsbullarGlutenfria donutsGlutenfri butterkaka[caption id="attachment_6045" align="aligncenter" width="700"] Foto: Jennifer Glans[/caption]Följ mig gärna på Instagram, Facebook och Pinterest för mer inspiration!