Glutenfria kardemummakakor (ca 25 st) 100 g rumsvarmt smör 1 dl farinsocker 1 dl strösocker 1 msk ljus sirap 1 ägg 1 tsk stött kardemumma 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Vispa ihop smör, farinsocker, strösocker, sirap och ägg med elvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Låt stå kallt en stund. Forma degen till bollar med mjölade händer och lägg på plåtar med bakplåtspapper, nio kakor per plåt är lagom eftersom de flyter ut. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna en stund på plåten tills de stelnat och lägg sedan över kakorna på ett galler och låt svalna helt. Tips på andra goda glutenfria småkakor: Glutenfria gaffelkakor Naturligt glutenfria kolakakor Glutenfria drömmar Glutenfria wienerstänger Glutenfria nougatrutor