Annons

Glutenfria kardemummakakor

Jag älskar kardemumma och använder det ofta i min bakning. Här kommer ett recept på jättegoda och lättbakade glutenfria kakor med smak av kardemumma.

Glutenfria kardemummakakor

Glutenfria kardemummakakor (ca 25 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 ägg
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

  1. Vispa ihop smör, farinsocker, strösocker, sirap och ägg med elvisp.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Låt stå kallt en stund.
  3. Forma degen till bollar med mjölade händer och lägg på plåtar med bakplåtspapper, nio kakor per plåt är lagom eftersom de flyter ut.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna en stund på plåten tills de stelnat och lägg sedan över kakorna på ett galler och låt svalna helt.
Annons

Glutenfria kardemummakakor

Dela på:

Kommentarer till “Glutenfria kardemummakakor”

  1. carolarova skriver: 5 mars, 2018

    Hej! Har du nåt förslag på vad man kan använda för mjöler och i vilken mängd, om man inte använder mjölmix?


Annons

Laddar