Glutenfria kardemummascones (8 bitar) 270 g (4 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda 2 tsk bakpulver 1 tsk kardemumma (gärna mortlade kardemummakärnor) 1/4 tsk salt 50 g smör 200 g (2 dl) mjölk Ev. mortlade kardemummakärnor och strösocker till topping Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Jag mortlar hela kardemummakärnor eftersom jag tycker att det ger bättre smak men malen kardemumma går också bra. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och rör ihop till en lös och kladdig deg. Klicka ut degen i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut till runda ca 2 cm höga kakor med en kniv eller sked. Degen är för kladdig för att platta ut med händerna. Nagga och skär två skåror i varje kaka som ett kryss. Strö över kardemumma och strösocker. Grädda sconesen i mitten av ugnen i 25o grader i ca 12 minuter. Tips på fler goda glutenfria scones: Glutenfria engelska scones Glutenfria morotsscones Naturligt glutenfria scones Glutenfria majsscones Glutenfria muffinsscones Glutenfria stekpannescones Glutenfria blåbärsscones