Annons

Glutenfria kardemummascones

Baka snabba glutenfria scones med kardemumma till frukost, brunch eller varför inte afternoon tea. Jag älskar kardemumma och att smaksätta scones med det är verkligen gott!

Glutenfria kardemummascones i bitar på skärbräda

Glutenfria kardemummascones (8 bitar)
270 g (4 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma (gärna mortlade kardemummakärnor)
1/4 tsk salt
50 g smör
200 g (2 dl) mjölk
Ev. mortlade kardemummakärnor och strösocker till topping

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Jag mortlar hela kardemummakärnor eftersom jag tycker att det ger bättre smak men malen kardemumma går också bra.
  2. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  3. Tillsätt mjölken och rör ihop till en lös och kladdig deg.
  4. Klicka ut degen i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut till runda ca 2 cm höga kakor med en kniv eller sked. Degen är för kladdig för att platta ut med händerna.
  5. Nagga och skär två skåror i varje kaka som ett kryss. Strö över kardemumma och strösocker.
  6. Grädda sconesen i mitten av ugnen i 25o grader i ca 12 minuter.

Glutenfria kardemummascones på plåt innan gräddning

Annons
Annons

Glutenfria scones med kardemumma innan gräddning

 Två kakor glutenfria kardemummascones på plåt

Glutenfria scones med kardemumma

Annons

Glutenfria kardemummascones i bitar

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar