Glutenfria kardemummasnittar 100 g rumsvarmt smör 90 g (1 dl) strösocker 40 g (2 msk) ljus sirap 1 tsk stött/malen kardemumma 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 200 g (3 1/3 dl) glutenfri mjölmix, tex Kungsörnen eller Finax Vispa ihop smör, strösocker och sirap med elvisp i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla ut den till två längder på en plåt med bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite extra kardemumma. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Skär längderna i sneda bitar innan de svalnat helt på plåten. Tips på andra goda glutenfria småkakor: Glutenfria favoritkakor Glutenfria hallongrottor Glutenfria drömmar Glutenfria daimchokladsnittar Glutenfria chocolate chip cookies Glutenfria mandelkakor