Annons
Annons

Glutenfria kardemummasnittar

Kolakakor med smak av kardemumma! Jag älskar kardemumma och att smaksätta klassiska glutenfria kolakakor med denna underbara krydda är något av det bästa men också enklaste genidraget jag gjort på sistone. De här kakorna är verkligen svåra att sluta äta, speciellt nygräddade direkt från plåten..

Glutenfria kardemummasnittar

Glutenfria kardemummasnittar
100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
40 g (2 msk) ljus sirap
1 tsk stött/malen kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g (3 1/3 dl) glutenfri mjölmix, tex Kungsörnen eller Finax

  1. Vispa ihop smör, strösocker och sirap med elvisp i en bunke.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  3. Arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla ut den till två längder på en plåt med bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite extra kardemumma.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.
  5. Skär längderna i sneda bitar innan de svalnat helt på plåten.

Glutenfria kardemummasnittar

Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar