Annons

Glutenfria kärleksmums

Kärleksmums, mockarutor, snoddas, kaffekaka, kokosrutor... Det här är en klassisk mjuk kaka med många namn. Vad man än kallar kakan så är det en favorit hos många inklusive mig själv. För vem kan motstå en mjuk och saftig chokladkaka med söt mockaglasyr och kokos?

Glutenfria kärleksmums

Glutenfria kärleksmums (ca 30 st)
150 g smör
2 ägg
270 g (3 dl) strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
20 g (3 msk) kakao
255 g (4 1/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
150 g (1 1/2 dl) mjölk

Annons

Glasyr:
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe
210 g (3 1/2 dl) florsocker
Kokosflingor till garnering

Annons
  1. Smält smöret och låt svalna
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
  6. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en slät glasyr.
  7. Bred glasyren över kakan och strö över kokosflingor. Låt stelna och skär sedan i rutor.
Dela på:

6 kommentarer till “Glutenfria kärleksmums”

  1. Karin skriver: 14 februari, 2020

    Hej! När jag tog ut kakan ur ugnen så va den rätt lös. Jag undrar om den ska vara så? Jag lät den nämligen va kvar några min till och jag tycker den blev lite för torr och smulig.
    Vänlig hälsning, Karin.


    1. Anneli Bark skriver: 17 februari, 2020

      Hej! Kakan brukar vara torr när jag tar ut den ur ugnen men eftersom den även står till sig när den kommit ut så det gör inget om den är lite lös eller kladdig. Kanske det är bättre för att minska risken att den blir torr och smulig. Kram


  2. Caroline skriver: 12 juli, 2020

    Hej!
    Vilken fantastisk sida🤩
    Går det att byta ut mjölk till mandelmjölk?

    /Caroline


    1. Anneli Bark skriver: 15 juli, 2020

      Hej! Jag har inte provat men det borde gå bra 🙂


  3. Hilma skriver: 4 augusti, 2020

    Hej!
    Har gjort denna kakan många gånger och älskar den! Men nu blir det inte bra längre, tyvärr. Det blir så smuligt så man kan inta äta den som en bit. Tacksam för hjälp!


    1. Anneli Bark skriver: 4 augusti, 2020

      Hej! Det kan jag tyvärr inte riktigt svara på, du vet kanske bäst själv om du gör något annorlunda nu jämfört med tidigare när det blivit bra? Kanske blir det för mycket mjöl eller för lite smör? Väg gärna ingredienserna för exakt mängd, jag har uppdaterat receptet med viktangivelser. Hoppas att du lyckas bättre nästa gång!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar