Glutenfria kesofrallor (8 st) 25 g jäst 100 g (1 dl) mjölk (går att byta ut mot vatten) 200 g (2 dl) vatten 150 g (1 1/2 dl) keso 7 g (2 tsk) fiberhusk 17 g (1 dl) pofiber 35 g (1 dl) glutenfria havregryn 1/2 tsk salt 15 g (1 msk) rapsolja 18 g (1 msk) honung 60 g (1 1/2 dl) glutenfritt havremjöl 100 g (2 dl) rismjöl Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner keso, fiberhusk, pofiber och havregryn. Låt svälla i ca 5 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen. Jag använder bara en slev att arbeta ihop den snabbt med i bunken, degen behöver inte bearbetas mer än så, men det går förstås också bra med degkrokar. Forma frallor av degen. Jag gör så att jag först klickar ut degen i åtta högar direkt på en plåt med bakplåtspapper. Sedan fuktar jag händerna med vatten och formar dem till runda frallor. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Tips på andra sorters glutenfria frallor: Glutenfria lyxfrallor Glutenfria fröfrallor Snabba glutenfria frallor Glutenfria frallor Glutenfria frallor med xantangummi Glutenfria apelsindoftande solrosfrallor Glutenfria chiafrallor utan mjöl