Annons

Glutenfria kesofrallor

Supergoda naturligt glutenfria frallor med keso i degen. Keson gör frallorna saftiga, goda och proteinrika!

Glutenfria kesofrallor

Glutenfria kesofrallor (8 st)
25 g jäst
100 g (1 dl) mjölk (går att byta ut mot vatten)
200 g (2 dl) vatten
150 g (1 1/2 dl) keso
7 g (2 tsk) fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
35 g (1 dl) glutenfria havregryn
1/2 tsk salt
15 g (1 msk) rapsolja
18 g (1 msk) honung
60 g (1 1/2 dl) glutenfritt havremjöl
100 g (2 dl) rismjöl

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner keso, fiberhusk, pofiber och havregryn. Låt svälla i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen. Jag använder bara en slev att arbeta ihop den snabbt med i bunken, degen behöver inte bearbetas mer än så, men det går förstås också bra med degkrokar.
  5. Forma frallor av degen. Jag gör så att jag först klickar ut degen i åtta högar direkt på en plåt med bakplåtspapper. Sedan fuktar jag händerna med vatten och formar dem till runda frallor.
  6. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
Annons

Glutenfria frallor med keso

Annons
Annons

Nybakade glutenfria kesofrallor

Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria kesofrallor”

  1. Ann skriver: 8 november, 2020

    Går det att byta ut allt mjöl mot glutenfri mjölmix?


    1. Anneli Bark skriver: 10 november, 2020

      Jag har inte provat så törs inte säga att det blir samma resultat. Kan tänka mig att det går bra men använd möjligtvis en lite mindre mängd mjölmix i så fall. Prova gärna!


Annons

Laddar