Glutenfria kladdkakemuffins (16 st) 100 g smör 2 ägg 225 g (2 1/2 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker 25 g (4 msk) kakao 1/4 tsk salt 90 g (ca 1 1/2 dl) rismjöl Fyllning: 100 g smör 60 g (4 msk) strösocker 5 g (2 tsk) rismjöl 8 g (4 tsk) kakao 100 g (1 dl) mjölk 100 g (1 dl) vispgrädde Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker, kakao, salt och rismjöl. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en jämn smet. Fördela smeten ungefär till hälften i muffinsformar (gärna placerade i en muffinsplåt). Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt ingredienserna till fyllningen koka upp och koka i ca 10 minuter medan muffinsarna gräddas. Vispa då och då. Häll fyllningen i fördjupningarna på muffinsarna direkt när de tagit ut ur ugnen. Låt svalna och ställ sedan kallt tills glasyren stelnat. Förvara muffinsarna svalt. De går utmärkt att frysa. Tips på andra glutenfria muffins: Glutenfria mazarinmuffins Glutenfria geléhallonmuffins Glutenfria chokladmuffins med kolagömma Glutenfria hallonmuffins med krämig topping Glutenfria semmelmuffins Glutenfria pepparkaksmuffins