Annons

Glutenfria kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins med krämig chokladfyllning är mina absoluta favoritmuffins. De är verkligen obeskrivligt goda och gör garanterat succé hos alla som älskar kladdkaka!

Glutenfria kladdkakemuffins

Glutenfria kladdkakemuffins (16 st)
100 g smör
2 ägg
225 g (2 1/2 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
25 g (4 msk) kakao
1/4 tsk salt
90 g (ca 1 1/2 dl) rismjöl

Fyllning:
100 g smör
60 g (4 msk) strösocker
5 g (2 tsk) rismjöl
8 g (4 tsk) kakao
100 g (1 dl) mjölk
100 g (1 dl) vispgrädde

Annons
  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker, kakao, salt och rismjöl.
  3. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en jämn smet.
  4. Fördela smeten ungefär till hälften i muffinsformar (gärna placerade i en muffinsplåt).
  5. Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull.
  6. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.
  7. Låt ingredienserna till fyllningen koka upp och koka i ca 10 minuter medan muffinsarna gräddas. Vispa då och då.
  8. Häll fyllningen i fördjupningarna på muffinsarna direkt när de tagit ut ur ugnen. Låt svalna och ställ sedan kallt tills glasyren stelnat.

Förvara muffinsarna svalt. De går utmärkt att frysa.

Annons

Glutenfria kladdkakemuffins

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria kladdkakemuffins”

  1. Margoth hansson skriver: 22 augusti, 2019

    Jag har bakat dom här i många år, dessutom har jag mina mjölkfria oxå då jag har barnbarn som är både gluten- och mjölkintolerant. Använder mandeldryck, sojagrädde o mjölkfritt margarin. Svårt att känna skillnaden på dom o ”vanliga”


    1. Anneli Andersson skriver: 23 augusti, 2019

      Vad roligt att höra! Tack för tipsen för att göra dem mjölkfria. Kram Anneli


Annons

Laddar