Tips! Dekorera glutenfri jordgubbscheesecake, glutenfri kolaglass med jordnötssmör eller glutenfri daimglass med flarnen. Glutenfria knäckflarn (ca 24 st) 75 g smör 90 g (1 dl) strösocker 40 g (2 msk) ljus sirap 30 g (2 msk) vispgrädde 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 15 g (1/4 dl) glutenfri mjölmix eller glutenfritt havremjöl 1 tsk vaniljsocker 1/4 tsk bakpulver Smält smöret i en kastrull. Rör ner resterande ingredienser och blanda ihop till en smet. Klicka ut smeten glest i högar på plåtar med bakplåtspapper. Det är lagom med 9 kakor per plåt eftersom de flyter ut. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 5-6 minuter. Passa noga så att de inte får för mycket färg. Låt svalna. Prova också att göra glutenfria fyllda knäckflarn om du vill lyxa till det lite extra!