Smeten är samma som jag använder till mina glutenfria kokostoppar. Missa inte att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration. Glutenfria kokosgrottor (ca 24 st) 50 g smör 90 g (1 dl) strösocker 2 ägg 1 tsk vaniljsocker 200 g riven kokos Ca 1 dl hallonmarmelad eller fast hallonsylt Smält smöret i en kastrull på spisen. Dra kastrullen från plattan och rör ner strösockret. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och kokos och rör ihop till en smet. Låt den stå kallt i minst 10 minuter. Forma bollar av smeten och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Jag gör ganska små bollar och då räcker smeten till 24 kakor. Det går förstås att göra större men färre kakor om man vill det. Platta till kokosbollarna och gör en fördjupning i mitten. Jag brukar använda skaftet på en träslev. Klicka i hallonmarmelad eller hallonsylt i fördjupningen med en tesked. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Kakorna innan de gräddas i ugnen. Tips på fler glutenfria godsaker med kokos: Naturligt glutenfria kokoscookies Glutenfri ryttarkaka Glutenfria kokospannkakor Glutenfria solbullar med kokos Glutenfri kladdkaka med kokosbotten Glutenfria kokoskakor