Annons

Glutenfria kokosgrottor

De här ljuvliga kakorna liknar traditionella hallongrottor men bakas med kokossmet. Naturligt glutenfritt och alldeles underbart gott!

Smeten är samma som jag använder till mina glutenfria kokostoppar.

Glutenfria kokoskakor med hallonsylt

Missa inte att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration.

Glutenfria kokosgrottor (ca 24 st)
50 g smör
90 g (1 dl) strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
200 g riven kokos
Ca 1 dl hallonmarmelad eller fast hallonsylt

Annons
  1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
  2. Dra kastrullen från plattan och rör ner strösockret.
  3. Rör ner äggen ett i taget.
  4. Tillsätt vaniljsocker och kokos och rör ihop till en smet. Låt den stå kallt i minst 10 minuter.
  5. Forma bollar av smeten och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Jag gör ganska små bollar och då räcker smeten till 24 kakor. Det går förstås att göra större men färre kakor om man vill det.
  6. Platta till kokosbollarna och gör en fördjupning i mitten. Jag brukar använda skaftet på en träslev.
  7. Klicka i hallonmarmelad eller hallonsylt i fördjupningen med en tesked.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Glutenfria kokosgrottor innan gräddningKakorna innan de gräddas i ugnen.

Annons

Glutenfria kokosgrottor

Annons

Kakfat med glutenfria kokosgrottor glutenfritt fika

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar