Det var från början tänkt att bli drömmar med kokossmak men de blev inte så spröda som drömmar så jag väljer att kalla dem kokoskakor istället. De är lite sega och goda i mitten och knaprigare i kanterna och stort plus för att de inte smular. För dig som vill baka glutenfria drömmar hittar du recept här. Glutenfria kokoskakor 60 g rumsvarmt smör 135 g (1 1/2 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker 45 g (1/2 dl) rapsolja 25 g (ca 1/2) uppvispat ägg 2 krm xantangummi 1/2 tsk hjorthornssalt 80 g (2 dl) riven kokos 24 g (3 msk) majsstärkelse 50 g (1 dl) kokosmjöl Vispa smör, strösocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt olja och uppvispat ägg och vispa lite till. Blanda xantangummi, hjorthornssalt, kokos, majsstärkelse och kokosmjöl i en bunke och tillsätt sedan blandningen i smeten. Rör ihop och låt stå kallt i minst 15 minuter. Rulla ut degen till en längd och skär den i 25 bitar. Rulla till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 15-20 minuter. Kokoskakorna innan gräddning. Kokoskakorna efter gräddning. Tips på fler goda glutenfria bakverk med kokos: Naturligt glutenfria kokoscookies Glutenfri kladdkaka med kokosbotten Glutenfria solbullar med kokos Glutenfria kokosvåfflor Glutenfri kokostoscakaka Glutenfria kokospannkakor