Annons

Glutenfria kokoskakor

Gillar du kokos så kommer du att älska de här naturligt glutenfria kakorna!

Det var från början tänkt att bli drömmar med kokossmak men de blev inte så spröda som drömmar så jag väljer att kalla dem kokoskakor istället. De är lite sega och goda i mitten och knaprigare i kanterna och stort plus för att de inte smular.

Annons

För dig som vill baka glutenfria drömmar hittar du recept här.

Annons

Glutenfria kokoskakor
60 g rumsvarmt smör
135 g (1 1/2 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
45 g (1/2 dl) rapsolja
25 g (ca 1/2) uppvispat ägg
2 krm xantangummi
1/2 tsk hjorthornssalt
80 g (2 dl) riven kokos
24 g (3 msk) majsstärkelse
50 g (1 dl) kokosmjöl

  1. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp.
  2. Tillsätt olja och uppvispat ägg och vispa lite till.
  3. Blanda xantangummi, hjorthornssalt, kokos, majsstärkelse och kokosmjöl i en bunke och tillsätt sedan blandningen i smeten. Rör ihop och låt stå kallt i minst 15 minuter.
  4. Rulla ut degen till en längd och skär den i 25 bitar. Rulla till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 15-20 minuter.

Kokoskakorna innan gräddning.

Kokoskakorna efter gräddning.

Annons

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar