Glutenfria kokosvåfflor (6 st)
50 g kokosolja
50 g (1 dl) kokosmjöl
120 g (2 dl) glutenfri mjölmix
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 dl kokosmjölk (går att byta ut mot vanlig mjölk)
1 dl kallt vatten
2 ägg
- Smält kokosoljan och låt svalna något.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Vispa ner kokosmjölk och vatten.
- Tillsätt äggen och kokosoljan och vispa till en jämn smet.
- Hetta upp våffeljärnet och pensla det med kokosolja.
- Grädda gyllenbruna våfflor.
2 kommentarer till “Glutenfria kokosvåfflor”
Vad kan man ta för mjöl istället för mjölmix?
Hej! Jag har inte provat med något annat men jag kan tänka mig att det kan gå bra om du tar hälften rismjöl och hälften majsstärkelse. Stärkelsen gör att våfflorna håller ihop. Lycka till!