Glutenfria kolakakor 100 g rumsvarmt smör 90 g (1 dl) strösocker 30 g (1 1/2 msk) ljus sirap 1 msk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 180 g (3 dl) glutenfri mjölmix, tex Kungsörnens mix Vispa eller rör ihop smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig och vänd ner i smeten. Arbeta ihop till en deg. Rulla ut degen till två längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (eller rulla ut dem direkt på bakplåtspapperet på plåten som jag brukar göra). Platta till längderna lite. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Tips på andra goda glutenfria småkakor: Glutenfria daimchokladsnittar Glutenfria wienerstänger Glutenfria drömmar Glutenfria chokladsnittar med hallon Glutenfria favoritkakor Glutenfria kardemummakakor