Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept. De här kolasnittarna smakar extra mycket kola tack vare att jag bytt ut lite av strösockret mot muscovadosocker. Det går dock även bra att bara använda strösocker om du inte har muscovadosocker hemma.Glutenfria kolasnittar100 g rumsvarmt smör45 g (1/2 dl) ljust muscovadosocker45 g (1/2 dl) strösocker40 g (2 msk) ljus sirap2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver210 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax basmjöl)Vispa rumsvarmt smör, muscovadosocker, strösocker och sirap krämigt med elvisp.Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjölmix i en bunke och tillsätt det till smörblandningen.Rör ihop allting till en deg.Plasta in degen och låt den gärna ligga i kylskåpet i minst 30 minuter. Det gör att kakorna inte flyter ut för mycket på plåten under gräddning. Degen kan också vila kallt över natten.Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på en plåt klädd med ett bakplåtspapper. Tryck till dem något med hjälp av en gaffel.Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter, tills de börjar få fin färg.Låt svalna i några minuter på plåten och skär sedan längderna i sneda bitar medan de fortfarande är lite varma. Så här ser mina längder ut innan de gräddas. Så här ser kakorna ut när de gräddats. Skär kakorna i bitar innan de svalnat helt på plåten. Här är tips på fler goda glutenfria kakor:Glutenfria havrekakor med kolasmakGlutenfria syltgrottorGlutenfria chokladsnittar med flingsaltNaturligt glutenfria kokoscookiesGlutenfria finska pinnarGlutenfria wienerstänger