Annons

Glutenfria korvbröd

Att baka egna korvbröd är så enkelt och jag tycker att mina korvbröd blir bra mycket godare än de som finns att köpa i affären. Jag använder lite pofiber och durramjöl i degen för att få en god och rustik smak. Degen är lätt att forma och korvbröden blir mjuka och luftiga, precis så som jag vill ha dem!

Glutenfri korv med bröd

Glutenfria korvbröd (12-14 st)
50 g jäst
500 g (5 dl mjölk)
20 g (2 msk) fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
40 g (2 msk) rapsolja
1 tsk salt
1 msk strösocker
100 g (2 dl) durramjöl
300 g (5 dl) glutenfri mjölmix

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusk och pofiber och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt olja, salt, socker, durramjöl och glutenfri mjölmix. Arbeta degen ordentligt, gärna i assistent.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord (gärna en silikonduk) mjölat med mjölmix. Dela den i 2 delar och rulla ut till avlånga rullar. Skär i bitar och forma till korvbröd, ca 15 cm långa. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Låt korvbröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Skär en skåra i varje bröd så att de blir korvbröd.
Annons

Glutenfria korvbröd

Annons
Annons

Prova också att baka mina glutenfria hamburgerbröd där jag använder samma grundrecept.

Dela på:

ANNONS

Ge bort en prenumeration och få en gåva

Läs mer och beställ här

Julkampanj 2019

På prenumerera.se hittar du tidningar och prenumerationer för alla smaker. Bland våra kända varumärken finns bland annat Hemmets Veckotidning, Allas, Femina, Allers, Elle, Året Runt och Måbra. Just nu får du en fin julgåva på köpet.

Läs mer och beställ här

Annons

Laddar