Eftersom det snart är halloween färgade jag kokosen svart och garnerade några bollar med ätbara glutenfria ögon.. Självklart har jag också recept på klassiska glutenfria chokladbollar för dig som föredrar det. Glutenfria lakritsbollar (ca 20 st) 100 g rumsvarmt smör 1 dl (90 g) strösocker 3 dl (105 g) glutenfria havregryn 3 msk kakao Ca 1 msk lakritspulver (anpassas efter hur stark lakritssmak du vill ha) 1/4 tsk salt 2 msk vatten Kokos till garnering Rör ihop alla ingredienser till en smet. Låt smeten stå kallt en stund. Forma smeten till bollar och rulla lakritsbollarna i kokos. Jag färgade min kokos svart genom att blanda kokos och svart hushållsfärg i en plastpåse och skaka om. Förvara lakritsbollarna i kylskåp. Testa också att baka glutenfri halloweentårta, glutenfria spindelkakor och glutenfria häxfingrar till halloween!