Glutenfria lakritsbullar (ca 30 st) 50 g jäst 4 dl mjölk 2 msk fiberhusk 125 g rumsvarmt smör 1/2 dl strösocker 1/2 dl vit sirap 1/2 tsk salt 1 msk lakritspulver 1 ägg 8 1/2 dl (510 g) glutenfri mjölmix Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1-2 msk lakritspulver Uppvispat ägg och pärlsocker eller krossat lakritsgodis (tex turkisk peppar) till garnering Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med mjölken i en bunke. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser till degen och arbeta den med degkrokar tills degen blir smidig. Observera att degen ska vara lite kladdig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in mer mjölmix om degen är för kladdig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred den över degplattorna. Vik degen dubbel och skär ca 1,5 cm breda remsor av degen. Skär sedan ett snitt i mitten av varje remsa så att det blir som två byxben som hålls ihop längst upp. Tvinna "byxbenen" runt varandra och snurra ihop till bullar. Lägg i bullformar eller direkt på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller, om du vill vara extra djärv med lakritssmaken, krossat lakritsgodis. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 minuter. Prova också mina glutenfria recept på kanelbullar, kardemummabullar, solbullar och blåbärsbullar.