Glutenfria limerutor 200 g smör 3 ägg 2 1/2 dl strösocker Saften från 1/2 lime 200 g mandelmassa 1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1/4 tsk salt 2 1/2 dl (100 g) mandelmjöl 2 1/2 dl (140 g) rismjöl Limefudge: 2 dl vispgrädde 1 1/2 dl strösocker 2 msk ljus sirap 100 g vit choklad Saften från 1/2 lime 75 g smör Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt limesaften. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form (ca 25x30 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 175 grader i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna. Blanda vispgrädde, strösocker och sirap till fudgen i en tjockbottnad kastrull. Bryt den vita chokladen i bitar och tillsätt den också. Koka upp och låt koka under omrörning på medelhög värme tills smeten tjocknar, det tar ca 30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner limesaften och smöret i bitar. Rör ordentligt tills allt blandar sig. Bred limefudgen över kakan och ställ kallt att stelna. Skär i rutor. Prova också mina recept på glutenfri fudgekaka, glutenfri daimfudgekaka och glutenfri fudgetårta.