Glutenfria lingonrutor med havresmul (ca 20 rutor) 150 g rumsvarmt smör 135 g (1 1/2 dl) strösocker 180 g (3 dl) glutenfri mjölmix 80 g (2 dl) mandelmjöl 1 msk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 ägg 2-3 dl lingonsylt Havresmul: 50 g smör 55 g (1 1/2 dl) glutenfria havregryn 90 g (1 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker Rör ihop smör och strösocker. Blanda mjölmix, mandelmjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ner i smörblandningen. Tillsätt ägget och blanda ihop till en smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred lingonsylt över smeten. Smält smöret till havresmulet i en liten kastrull. Rör ner havregryn, strösocker och vaniljsocker och blanda till smulor. Strö havresmulet över lingonsylten. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor. Servera lingonrutorna som de är eller med vispgrädde för en lyxigare fika. Prova också mina recept på glutenfri lingonkladdkaka och naturligt glutenfri lingonpaj.