Annons

Glutenfria lingonrutor med havresmul

Baka en god långpannekaka med en perfekt balans mellan syrliga lingon och söt topping i form av havresmul. Lingonrutor är en mycket uppskattad kaka och enkel att baka till många. Perfekt att bjuda kollegorna på!

Glutenfria lingonrutor med havresmul

Glutenfria lingonrutor med havresmul (ca 20 rutor)
150 g rumsvarmt smör
135 g (1 1/2 dl) strösocker
180 g (3 dl) glutenfri mjölmix
80 g (2 dl) mandelmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2-3 dl lingonsylt

Annons

Havresmul:
50 g smör
55 g (1 1/2 dl) glutenfria havregryn
90 g (1 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker

  1. Rör ihop smör och strösocker.
  2. Blanda mjölmix, mandelmjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ner i smörblandningen.
  3. Tillsätt ägget och blanda ihop till en smet.
  4. Bred ut smeten i en långpanna, ca 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  5. Bred lingonsylt över smeten.
  6. Smält smöret till havresmulet i en liten kastrull.
  7. Rör ner havregryn, strösocker och vaniljsocker och blanda till smulor. Strö havresmulet över lingonsylten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.

Servera lingonrutorna som de är eller med vispgrädde för en lyxigare fika.

Glutenfria syltrutor med lingon

Prova också mina recept på glutenfri lingonkladdkaka och naturligt glutenfri lingonpaj.

Dela på:

Annons

Laddar