Glutenfria lyxfrallor (12 st) 25 g jäst 75 g smör 100 g (1 dl) vispgrädde 150 g (1 1/2 dl) mjölk 20 g (1 msk) ljus sirap 1 tsk salt 1 ägg 465 g (7 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och rör ner grädde och mjölk. Värm till 37 grader. Vispa ut jästen med vätskan. Tillsätt sirap, salt, ägg och mjölmix. Arbeta degen ordentligt med degkrokar (elvisp eller hushållsassistent) i minst 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord, eventuellt mjölat med mjölmix. Jag använder en bakmatta i silikon, då behöver jag inget mjöl vid utbakningen. Dela degen i 12 bitar och forma till runda frallor. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i 225 grader i ca 8-10 minuter. Fler bra recept på glutenfritt bröd: Glutenfritt frukostbröd med lingon Snabba glutenfria frallor Glutenfria tekakor Glutenfria hönökakor Glutenfritt morotsbröd i långpanna Glutenfria frallor Glutenfria frukostrutor