Jag har använt mitt recept på glutenfria lyxfrallor men gjort några modifieringar och tillsatt solroskärnor. Det blev verkligen jättegott! Glutenfria lyxiga solrosfrallor (12 st) 25 g jäst 50 g smör 200 g (2 dl) mjölk 100 g (1 dl) vispgrädde 6 g (2 tsk) fiberhusk 15 g (1 msk) strösocker 7 g (1 tsk) salt 1 ägg 75 g (1 1/2 dl) solroskärnor 450 g (7 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölk och grädde. Värm till 37 grader. Vispa ut jästen med vätskan. Tillsätt fiberhusk, socker, salt, ägg, solroskärnor och mjölmix. Arbeta ihop degen ordentligt med degkrokar (elvisp eller hushållsassistent). Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord, eventuellt lätt mjölat med mjölmix. Jag använder en bakmatta i silikon, då behöver jag inget mjöl vid utbakningen. Dela degen i 12 bitar och forma till runda frallor. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i 225 grader i ca 8-10 minuter. Frallorna efter jäsning. Nygräddade frallor. Tips på fler goda glutenfria bröd med solroskärnor: Glutenfria solrosrutor i långpanna Glutenfria stekpannescones med solroskärnor Glutenfria apelsindoftande solrosfrallor Naturligt glutenfria solrosbröd Glutenfria snabba solrosfrallor Glutenfria fröfrallor