Annons

Glutenfria lyxiga solrosfrallor

Goda och lyxiga glutenfria frallor med solroskärnor som ger frallorna en god och nötig smak och lite tuggmotstånd. Frallorna blir mjuka och fluffiga och degen är lätt att baka ut. Det här är ett perfekt recept när du vill unna dig en extra lyxig och god frukost.

Jag har använt mitt recept på glutenfria lyxfrallor men gjort några modifieringar och tillsatt solroskärnor. Det blev verkligen jättegott!

Glutenfria lyxfrallor med solrosfrön

Glutenfria lyxiga solrosfrallor (12 st)
25 g jäst
50 g smör
200 g (2 dl) mjölk
100 g (1 dl) vispgrädde
6 g (2 tsk) fiberhusk
15 g (1 msk) strösocker
7 g (1 tsk) salt
1 ägg
75 g (1 1/2 dl) solroskärnor
450 g (7 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölk och grädde. Värm till 37 grader.
  3. Vispa ut jästen med vätskan.
  4. Tillsätt fiberhusk, socker, salt, ägg, solroskärnor och mjölmix. Arbeta ihop degen ordentligt med degkrokar (elvisp eller hushållsassistent).
  5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord, eventuellt lätt mjölat med mjölmix. Jag använder en bakmatta i silikon, då behöver jag inget mjöl vid utbakningen.
  7. Dela degen i 12 bitar och forma till runda frallor.
  8. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  9. Grädda i 225 grader i ca 8-10 minuter.

Glutenfri deg innan utbakning

Annons
Annons

Glutenfria lyxfrallor på jäsning

Frallorna efter jäsning.

 

Nygräddade glutenfria lyxfrallor med frön

Annons

Nygräddade frallor.

Glutenfria lyxfrallor med frön i brödkorg

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar