För att lyckas med macarons finns det några små knep som kan vara bra att känna till. Jag har angivit ingredienserna både i vikt och mått men jag rekommenderar verkligen att väga ingredienserna då det är väldigt noga att det blir exakta mängder för att få ett bra resultat. Att använda rumstempererad äggvita är ett tips för att minska risken att macaronsen spricker. Fler tips kommer i receptbeskrivningen nedan. Glutenfria macarons (ca 30 st) 110 g (ca 3 st) äggvitor 50 g (1/2 dl) strösocker Ev. ca 2 tsk hushållsfärg (jag använde röd färg för att få rosa macarons) 120 g (3 dl) mandelmjöl 200 g (3 1/4 dl) florsocker Smörkräm: 100 g rumsvarmt smör 135 g (2 1/4 dl) florsocker 2 tsk vaniljsocker 2 msk hallonsylt Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret lite i taget under vispning och vispa tills smeten är blank och fin. Vänd ner hushållsfärg om du vill färga dina macarons. Blanda mandelmjöl och florsocker i en lite bunke och sikta ner det i smeten genom en finmaskig sil. Det går förstås att vända ner det direkt utan att sikta men med risk för att kakorna inte blir lika jämna och fina. Vänd försiktigt runt smeten med en slickepott tills den är jämn. Spritsa ut rundlar, ca 4 cm i diameter, av smeten på en plåt med bakplåtspapper eller en speciell bakmatta av silikon. Slå sedan plåten ganska hårt mot underlaget så att kakorna "sätter sig" och eventuella luftbubblor försvinner. Låt sedan smeten stå och vila i minst en timme i rumstemperatur. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 12-15 minuter. Låt svalna. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen med elvisp. Rör ner hallonsylten. Spritsa ut en klick smörkräm på hälften av de helt avsvalnade kakorna. Lägg på resterande kakor som lock. Förvara kakorna kallt. De går också bra att frysa. Tips på andra glutenfria bakverk: Glutenfria pariservåfflor Glutenfria fyllda knäckflarn Glutenfri drömrulltårta Glutenfria havrebollar Glutenfri toscakaka Glutenfria chokladbiskvier