Glutenfria majsscones 110 g (2 dl) majsmjöl 120 g (2 dl) glutenfri mjölmix (kan bytas ut mot mer majsmjöl eller rismjöl) 1 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1/4 tsk salt 50 g smör 250 g (2 1/2 dl) mjölk Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret i bitar och finfördela det i mjölblandningen med fingrarna eller med hjälp av en gaffel. Häll ner mjölken och rör snabbt ihop till en lös deg. Låt stå och svälla i 5-10 minuter. Klicka ut degen till två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skär två skåror i varje kaka som ett kors. Grädda sconesen i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter, tills de fått fin färg. Ät nygräddade och njut! Fler recept på glutenfria scones: Glutenfria blåbärsscones Naturligt glutenfria scones Glutenfria morotsscones Glutenfria muffinsscones Glutenfria jordgubbsscones Glutenfria stekpannescones Glutenfria scones