Annons

Glutenfria majsscones

Här kommer ett recept på goda scones med majsmjöl som ger en fin gul färg och god smak. Scones är perfekt att baka när du vill ha nybakat bröd snabbt!

Glutenfria majsscones

Glutenfria majsscones
110 g (2 dl) majsmjöl
120 g (2 dl) glutenfri mjölmix (kan bytas ut mot mer majsmjöl eller rismjöl)
1 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
50 g smör
250 g (2 1/2 dl) mjölk

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt smöret i bitar och finfördela det i mjölblandningen med fingrarna eller med hjälp av en gaffel.
  3. Häll ner mjölken och rör snabbt ihop till en lös deg.
  4. Låt stå och svälla i 5-10 minuter.
  5. Klicka ut degen till två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skär två skåror i varje kaka som ett kors.
  6. Grädda sconesen i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter, tills de fått fin färg. Ät nygräddade och njut!

Glutenfria majsscones

Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria majsscones”

  1. Ludwig Sörmlindblogg.ludwigsormlind.se skriver: 13 oktober, 2019

    Mycket bra recept, jag hade alla ingredienser hemma och provbakade. Väldigt gott och bra konsistens. 🙂


    1. Anneli Andersson skriver: 23 oktober, 2019

      Tack, vad roligt att höra!


Annons

Laddar