Glutenfria mandelkakor (12 st) 120 g mandelmassa 100 g rumsvarmt smör 40 g (1 dl) mandelmjöl 60 g (ca 3/4 dl) potatismjöl 30 g (1/2 dl) mandlar, gärna salta Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med smöret. Tillsätt mandelmjöl och potatismjöl och blanda ihop till en deg. Dela degen i två delar och forma till rullar, ca 2 cm i diameter. Slå in degrullarna i plastfolie och låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter, gärna över natten. Skär rullarna i avlånga bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lätt. Hacka mandlarna fint och strö dem över kakorna. Tryck fast dem om de ramlar av. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Tips på andra glutenfria bakverk med mandel: Glutenfri kanellängd med mandelmassa Glutenfri mazarinkladdkaka Glutenfri falsk potatiskaka Glutenfria mazarinmuffins