Glutenfria mandelkubb (ca 12 st) 75 g rumsvarmt smör 90 g (1 dl) strösocker 1 litet ägg eller 1/2 större 100 g (1 dl) gräddfil eller filmjölk 3 rivna bittermandlar eller 3-4 droppar bittermandelarom 1 tsk hjorthornssalt 330 g (ca 6 dl) glutenfri mjölmix, tex Lailas eller Finax Rör rumsvarmt smör och strösocker krämigt i en bunke. Rör ner ägg, gräddfil och bittermandel. Tillsätt hjorthornssalt blandat med mjölmix och arbeta ihop till en deg. Rulla ut degen till en rulle på ett bakbord mjölat med mjölmix. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12 minuter. Tips på andra goda bakverk till fikat: Glutenfria vaniljbullar Glutenfria solbullar med kokos Glutenfria mazarinmuffins Glutenfri Sverigekaka Naturligt glutenfri blåbärskaka Glutenfria hallonmuffins med krämig topping Glutenfri sockerkaka Glutenfria limerutor