Annons

Glutenfria mandelkubb

Mandelkubb är ett sådant där klassiskt bakverk som jag saknat sedan jag fick celiaki. Det här receptet ger spröda och goda mandelkubb, precis som jag minns dem!

Glutenfria mandelkubb på fat

Glutenfria mandelkubb (ca 12 st)
75 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
1 litet ägg eller 1/2 större
100 g (1 dl) gräddfil eller filmjölk
3 rivna bittermandlar eller 3-4 droppar bittermandelarom
1 tsk hjorthornssalt
330 g (ca 6 dl) glutenfri mjölmix, tex Lailas eller Finax

  1. Rör rumsvarmt smör och strösocker krämigt i en bunke.
  2. Rör ner ägg, gräddfil och bittermandel.
  3. Tillsätt hjorthornssalt blandat med mjölmix och arbeta ihop till en deg.
  4. Rulla ut degen till en rulle på ett bakbord mjölat med mjölmix. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12 minuter.
Annons

Glutenfria mandelkubb innan gräddning

Annons

Glutenfria mandelkubb på plåt

Annons

Glutenfria mandelkubb

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar