Annons

Glutenfria mandelvåfflor

Glutenfria våfflor gjorda på mandelmjöl. Ett lite nyttigare alternativ till vanliga våfflor med en god smak av mandel!

Glutenfria mandelvåfflor

Glutenfria mandelvåfflor (8 st)
160 g (4 dl) mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
3 1/2 dl mjölk
2 ägg
30 g smält smör

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt ungefär hälften av mjölken och vispa till en tjock smet.
  3. Vispa ner äggen.
  4. Tillsätt resten av  mjölken och det smälta smöret och vispa till en jämn smet. Låt svälla i några minuter medan våffeljärnet värms upp.
  5. Pensla våffeljärnet med smör och grädda gyllenbruna våfflor.

Servera med sylt och grädde eller dina egna favorittillbehör.

Annons

Glutenfria mandelvåfflor

Dela på:

Annons

Laddar