Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfria mazariner (ca 12-16 st) 165 g (ca 3 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Semper mix) 45 g (1/2 dl) strösocker 1/2 tsk bakpulver 100 g smör 1/2 ägg, uppvispat Smör till formarna Fyllning: 150 g mandelmassa 50 g rumsvarmt smör 2 ägg 40 g (3 msk) potatismjöl 1/2 tsk bakpulver Ev. 1/2 dl hallonsylt om du vill ha hallonmazariner Glasyr: 2 dl florsocker 1-2 msk vatten Röd hushållsfärg Blanda mjölmix, strösocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i bitar och ägg och arbeta ihop till en mördeg. Låt degen stå kallt en stund, gärna i minst en timme. Smörj mazarinformar med mjukt smör. Jag använder en pensel för att komma åt ordentligt. Kavla ut degen och stansa ut rundlar som du klär formarna med. Alternativt tryck ut degen i formarna. Grovriv mandelmassan till fyllningen och rör ihop den med smöret. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ihop smeten ordentligt. Tillsätt potatismjöl och bakpulver. Tillsätt även hallonsylt om du vill ha hallonsmak på mazarinerna. Fördela fyllningen i de degklädda formarna. Grädda mazarinerna i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter. Låt svalna. Rör ihop florsocker och vatten till glasyren. Anpassa mängden vatten efter hur lös du vill ha glasyren. Färga glasyren med hushållsfärg om du vill ha en färgad glasyr. Bred glasyren över mazarinerna och låt den stelna. Tips på andra goda glutenfria bakverk: Glutenfri mazarinkladdkaka Glutenfria donuts Glutenfria mazarinmuffins Glutenfria chokladbiskvier Glutenfria mazarinmuffins med hallon