Annons

Glutenfria mazariner

Mazariner är något av det godaste som finns och att baka mazariner är faktiskt inte så krångligt som man kan tro. Med det här receptet på glutenfria mazariner får du härligt saftiga mazariner som är så goda att det är svårt att nöja sig med bara en.

Glutenfria mazariner

Glutenfria mazariner (ca 12-16 st)
165 g (3 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
45 g (1/2 dl) strösocker
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
1/2 ägg, uppvispat
Smör till formarna

Fyllning:
150 g mandelmassa
50 g rumsvarmt smör
2 ägg
40 g (3 msk) potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
Ev. 1/2 dl hallonsylt om du vill ha hallonmazariner

Annons

Annons

Glasyr:
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
Röd hushållsfärg

  1. Blanda mjölmix, strösocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i bitar och ägg och arbeta ihop till en mördeg. Låt degen stå kallt en stund, gärna i minst en timme.
  2. Smörj mazarinformar med mjukt smör. Jag använder en pensel för att komma åt ordentligt.
  3. Kavla ut degen och stansa ut rundlar som du klär formarna med. Alternativt tryck ut degen i formarna.
  4. Grovriv mandelmassan till fyllningen och rör ihop den med smöret. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ihop smeten ordentligt. Tillsätt potatismjöl och bakpulver. Tillsätt även hallonsylt om du vill ha hallonsmak på mazarinerna.
  5. Fördela fyllningen i de degklädda formarna.
  6. Grädda mazarinerna i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter. Låt svalna.
  7. Rör ihop florsocker och vatten till glasyren. Anpassa mängden vatten efter hur lös du vill ha glasyren. Färga glasyren med hushållsfärg om du vill ha en färgad glasyr. Bred glasyren över mazarinerna och låt den stelna.

Glutenfria mazariner

Dela på:

Annons

Laddar